Idag är det på dagen ett år sedan Mimmi flyttade hem till oss. Jag minns hur overkligt bra det kändes att äntligen ha henne här. Kunde knappt tro att det var sant att snusningarna jag hörde tillhörde min lilla hund. Den lilla knubbiga kroppen med guldöron av sammet och lakritsnos. Hon bodde här nu. Lika overkligt var det också när hon väckte mig klockan två och fyra på nätterna och behövde gå ut i den mörka novembernatten. Då var det bråttom, klädde jag inte på mig tillräckligt fort lullade hon in i vardagsrummet och satte sig. Men jag fick se många fina stjärnhimlar och uppleva den speciella tystnaden från en stad som sover många gånger förra höstvintern. Det var faktiskt himla fint.

Dagen för ett år sedan var en klar höstdag och jag vill minnas att solen värmde när vi närmade oss radhuset utanför Linköping där hon fanns. Uppfödaren lämnade med tårar i ögonen över henne till oss. Det var verkligen vemodigt att ta henne från sin familj, en efter en skulle de lämna sitt lilla bo för att kanske aldrig ses igen. Mimmi var den första att åka och jag undrar när det gick upp för henne att hon fått en helt ny familj. Vi märkte aldrig någon oro hos henne och det är jag ju väldigt glad för. Hon skaffade sig snabbt koll på var mat- och vattenskålarna fanns och sov gott hos mig på en madrass de första nätterna. Där fann hon sin bästa sovställning – ovanför huvudet längs med sänggaveln på kuddarna. Redan de första dagarna var det dit hon letade sig och sedan dess är det där hon helst vill ligga. Det var så otroligt mysigt och jag kunde knappt sova, inte bara för att hon låg på min kudde, utan också för att jag var så glad. Nästa dag kom Zelda och mina föräldrar på besök och flocken blev större. Nu har jag två hundar i mitt liv och framförallt så har Zelda och Mimmi varandra. Av Zelda lär hon sig allt möjligt, kollar och gör likadant. Lillpäls och storpäls som pappa säger.

Vi har gjort så mycket roligt under det här året och lärt oss så mycket tillsammans och vi förstår varandra bättre och bättre för varje dag. Du gör oss och så många andra glada, får oss att skratta varje dag OCH att motionera ordentligt. Aldrig att man fuskar när man har dig. Eller Zelda. Varje dag är ett äventyr tillsammans med er.
_2161110jl095_3